Her falder jeg til ro


– Jeg rejser ofte og har meget klatre- og træningsudstyr, som bliver stående i soveværelset. Mit drømmesoveværelse er lyst og minimalistisk, med stor loftshøjde og smart opbevaring. Det er her jeg kan falde til ro og få den afslapning, jeg trænger til efter en lang rejse eller hård træning.

Rannveig Aamodt er professionel klatrer og søvnambassadør for Wonderland. Hun er vokset op i Romsdalen, Norge og er nu bosat i Colorado, USA.

– Da jeg var yngre, var jeg en af dem, som klarede mig forholdsvis godt med lidt søvn, og jeg dyrkede derfor troen på, at det var cool at sove lidt. Nu hvor jeg lever af at præstere mit ypperste, indser jeg, hvor vigtigt det er med restitution og god søvn. Nu går jeg helst i seng før kl. 23.00, og jeg falder til ro med yoga eller en god bog den sidste time, før jeg går i seng.

 – Sørg for, at underlaget, du sover på, passer til din krop. Det er det vigtigste for mig. Jeg troede i mange år, at det var klatringen, som gjorde, at jeg blev urolig og følelsesløs i armene, efter at jeg var gået i seng. Nu sover jeg hele natten igennem uden at skulle vende mig mange gange, siger Rannveig.

 

Rannveig Aamodt
Rannveig Aamodt:
– Og så anbefaler jeg at slukke for alle skærme mindst en time, før du går i seng. Foto: Terje Aamodt.
 
Wonderland Ambassador of Sleep. Made in Norway since 1969.