En god nats søvn

– En god nats søvn danner grundlag for alt


– En god nats søvn danner grundlag for alt. Sover jeg for lidt, bliver jeg træt og ukoncentreret. Den sport, jeg dyrker, kræver mig et hundrede procent, for at den skal være sikker at dyrke.

Rannveig Aamodt er professionel klatrer og søvnambassadør for Wonderland. Hun er vokset op i Romsdalen og er nu bosat i USA, hvor hun også arbejder som fotograf. Træning og naturoplevelser er blandt hendes store lidenskaber.

Har du faste søvnrutiner om aftenen?

– Ja, og meget mere nu end tidligere. Efter at jeg er begyndt at satse mere seriøst på klatringen, ser jeg, hvor meget søvnen har at sige for mine præstationer. Nu går jeg helst i seng før kl. 23.00, og jeg falder til ro med yoga eller en god bog den sidste time, før jeg går i seng.

Hvad er dine bedste søvnråd til andre?

– Sørg for, at underlaget, du sover på, passer til din krop. Det er det vigtigste for mig. Jeg troede i mange år, at det var klatringen, som gjorde, at jeg blev urolig og følelsesløs i armene, efter at jeg var gået i seng. Nu sover jeg hele natten igennem uden at skulle vende mig mange gange. – Og så anbefaler jeg at slukke for alle skærme mindst en time, før du går i seng.

Hvad anbefaler du at gøre for at restituere godt efter hård træning?

– Spis en sund og god kost i forhold til, hvor aktiv du er. Jeg elsker at tage et koldt bad før et varmt i en brændeopvarmet badetønde. Men det allervigtigste er meget latter og god søvn! Rannveigs drømmesoveværelse er lyst og minimalistisk. Et sted, hvor hun kan falde til ro og slappe af efter en lang rejse eller hård træning.

 

Foto: Nathan Welton (top), Terje Aamodt (højre)

Rannveig Aamodt på Store Trolltind i Romsdalen
Rannveig Aamodt
Store Trolltind i Romsdalen, Norge.
Foto: Terje Aamodt.
 
Rannveigs drømmesoveværelse
Rannveigs drømmesoveværelse er lyst og minimalistisk. Et sted, hvor hun kan falde til ro og slappe af efter en lang rejse eller hård træning.
Wonderland Ambassador of Sleep. Made in Norway since 1969.