Beds of Norway


Om Wonderland

Wonderlands oprindelse går helt tilbage til 1969, da den første produktion blev sat i gang i Åndalsnes på den norske vestkyst. I dag fremstår Wonderland som en af de ledende aktører i Skandinavien inden for sengeløsninger. Vi har dygtige medarbejdere, som sørger for, at alle vores senge bygges med henblik på god søvn og hvile. Høj kvalitet på de valgte materialer har altid været prioriteret i vores produktudvikling af individuelt tilpassede sengeløsninger. Vælger du Wonderland som din næste seng, får du den søvn og hvile, som kroppen behøver for at kunne fungere i en travl hverdag.

Vår fabrikk på Åndalsnes

Vi kan fortelle mye om Wonderlands fabrikk. Vi er stolte av å støtte lokal produksjon: Alle våre senger blir laget på Åndalsnes, og en stor del av råmaterialene kommer fra norske leverandører. Fabrikken ligger naturskjønt til ved en av Norges mange fjorder, i et landskap som utstråler balanse, ro og styrke. Finnes det noen bedre måte å bli inspirert til å lage senger for en fredfull, behagelig og harmonisk søvn på? Når du investerer i en seng fra Wonderland, investerer du også i lokal produksjon, håndverk, kvalitet og viktigst av alt – ditt unike velvære.

Forretnings­områder

 • Butikker og forhandlere

  Butikker og forhandlere

  Som en af Skandinaviens ledende producenter af senge og madrasser har Wonderland aftale med forhandlere og uafhængige butikker i hele Norden samt i flere europæiske lande. Vores forhandlere har udstillinger med mulighed for at se, prøve og få rådgivning om Wonderlands forskellige kollektioner.

 • Hotel

  Hotel

  Vores kunder vælger i stadig stigende grad senge af høj kvalitet i deres hjem, og hotellerne mærker trenden. Derfor tilbyder vi nu også enkelte af vores sengemodeller til hoteller, med samme unikke egenskaber og kvalitet som på privatmarkedet.

 • Offshore- og marinesektor

  Offshore- og marinesektor

  Behovet for kvalitetsmadrasser er steget i offshore- og marinesektoren. Vi tror, det er fordi der bruges højkvalitetssenge i hjemmet, og at god søvn er blevet nødvendig i nutidens krævende arbejdsmiljø. Hvis de ansatte sover godt, vågner de op afslappede og udhvilede, noget, der er afgørende for at fokusere og arbejde effektivt.

1969 - 1971

Begyndelsen — en kølig og tør skumplastmadras

Wonderland blev etableret i 1969 i Åndalsnes i Norge under navnet Westnofa. Vi producerede helt enkelt skumplast til møbelindustrien. Interessen for kundeoplevelsen blev vækket af engagerede medarbejdere allerede fra starten. Derfor lavede vi vores første skumplastmadras, Welun 007, i 1971. Den var konstrueret på en måde, der gav maksimal luftgennemstrømning. Det modvirkede den tætte, fugtige og varme følelse, der var almindelig ved brugen af datidens madrasser.

1975 - 1977

Odd Slettøyen forandrer søvnen for altid

En af Wonderlands allerførste ansatte overhovedet, Odd Slettøyen, var en særdeles engageret grundlægger. Det viste sig i 1975, da han kom tilbage til Åndalsnes fra en messe med ideen om at producere en særlig type fjedermadras. Teknisk set betød det, at spiralfjedrene blev støbt ind i selve skumplastlagene, noget som Westnofa også fik europæisk patent på. Odd gennemførte sin madrasvision til trods for mindst et negativt svar fra Westnofas ejere. Så takket være Odds beslutsomhed blev Welun 008 virksomhedens første fjedermadras, født i 1977. Med denne madras blev den grundlæggende teknologi, der bruges endnu i dag, skabt.

1983

Gennembrud med
fokus på fjedre

Vi lærte meget om betydningen af komfort for en god nats søvn i de følgende år. Derfor lancerede vi vores anden fjedermadras, W 1001, i 1983. Spiralfjedrene var grundlaget for nutidens pocketfjedring, og madrassen blev en succes. Det var den første madras på det norske marked, der blev solgt med en topmadras, og den blev opfattet som innovativ og moderne.

1988

Wonderland siger nej til vandsenge og ja til Odd

I slutningen af 80’erne var det vandsenge, der var det sidste skrig på markedet. Kald os gerne efterkloge, men vi er stolte af, at Wonderland valgte, at de ikke skulle følge denne mode. Derimod kom Odd nok en gang hjem til Åndalsnes fra en messe, nu med ideen om at fremstille en kontinentalseng (seng i tre dele med fjederbund, fjedermadras og topmadras). I 1988 blev Wonderland 3000 præsenteret — den første norske kontinentalseng. Selvfølgelig valgte vi at satse helt på den romantiske markedsføringstrend.

1990 - 2000

Eksport og livstidsgaranti

Madraskollektionen etablerede sig på kort tid som den mest solgte på madrasmarkedet i Norge. I 1996 var vi klar til at tage skridtet til udlandet. Vi etablerede vores eget salgskontor i Sverige, og fabriksledelsen havde store forventninger til udlandssatsningen. I december 1996 udtalte direktør Steinar Loe til lokalavisen, at han håbede, at det ville være muligt at tage markedsandele både i Sverige og Danmark. I 1997 var virksomheden for første gang repræsenteret på København-messen. Der var det særlig virksomhedens flagskib, den elektriske elevationsseng Activ, der havnede i fokus.

I løbet af 90’erne blev vores pocketfjedring yderligere forbedret. Vi introducerede livstidsgaranti på fjedringen, og 5 års reklamationsret på hele sengen. Vi begyndte også at sætte stærkere fokus på sundhed og fik Øko-Tex® Standard 100 på alle vores senge. Dette skabte grundlaget for, at vi i dag har senge, der er trygge for dig og for miljøet.

1990 - 2000

Vendbar madrass og vaskbart trekk

I løbet af 90’erne ble det fokusert mye på vendbar madrasser og vaskbar tekstil. Wonderland var den første madrassprodusenten som hadde avtakbart trekk på sine senger (patentert). Tekstilene var og er vaskbare ved 60 grader.

2000

Personlig tilpasning

I begyndelsen af 2000’erne fortsatte vi med at fokusere på vores kunder. Elevationssenge blev et voksende marked for os i denne periode, og nye, smartere løsninger kom på markedet.

2010

Justerbar bund

Foråret 2010 lancerede vi vores nye justerbare bund. Kravet til en komfortabel seng bliver større og større for mange af os. Når du skal købe en ny seng, er du på jagt efter en seng, der giver høj komfort og er tilpasset netop dit behov.

2011

Gavl, opbevaring og ben — alt i et

I 2011 lancerede vi konceptet L1; et helt nyt koncept, der giver sengen elegant design og funktion. Gavl, opbevaringsboks og ben er betrukket i samme tekstil som sengen. Du får et ensartet design på soveværelset, samtidig med at du kan nyde Wonderlands berømte komfort og egenskaber, der garanterer dig god søvn i mange år.

2012

Unikke egenskaber

Vores fokus på vores kunder har ført til virksomhedens nuværende motto: unique people - unique beds. Derfor har vi satset på fem unikke egenskaber, der karakteriserer vores sortiment: justerbar hoftezone, skulderzone, kantstabilitet, vaskbarhed og vendbarhed.  

2015

Wonderland Adaptive

Wonderland Adaptive™ - en ny generation af senge med fokus på det unikke menneske. Wonderland Adaptive er udviklet ud fra tanken om, at vi alle er forskellige. Adaptive er enkel at justere og enkel at tilpasse, så du har en seng, der følger din krop. Adaptive er nordisk inspireret design.

2015

Dress up your bed

Wonderland giver dig frihed. Med vores nye kollektion kan du style og designe din Wonderland seng. Lad dig inspirere af vores fire stilretninger: New Nordic, Cozy Modern, Contemporary Classic, Raw de Luxe.

2019

Recirkulerbart tekstil

Wonderland RECYCLABLE er et tekstil, som fremstilles af restprodukter. Upcycling sparer miljøet for brug af nye ressourcer ved at genanvende restmaterialer på nye måder. Wonderland RECYCLABLE er et vigtigt skridt i vores bestræbelser på at bidrage til bæredygtig udvikling.