Præstationer og søvn

– Jeg mærker det meget hurtigt på mine præstationer, hvis jeg får for lidt søvn.


– For at have det godt og for at klare mig på topniveau er god restitution alfa omega. Derfor er jeg optaget af sammenhængen mellem sund kost, nok hvile mellem træningssessionerne og meget god søvn.

Emelie Forsberg er professionel bjergløber, verdensmester og europæisk mester i sin sport. Født og opvokset i Sverige og nu bosat i Romsdalen i Norge. Emelie er forfatter til bogen Sky Runner, og søvnambassadør for Wonderland.

Hvor meget søvn skal du have for at være i god balance?

– Jeg har altid været træt om aftenen og vågnet tidligt om morgenen. Når jeg er hjemme, har jeg nogle forholdsvis faste søvnrutiner og går oftest i seng ved 22-tiden. Om vinteren kan jeg finde på at gå i seng allerede ved 9-tiden om aftenen. Jeg sover cirka 7,5 timer i sommerhalvåret og en times tid mere om vinteren, men jeg kunne faktisk godt tænke mig at sove endnu mere. Jeg er glad for at sove.

Hvad skal du gøre for at sove godt?

– Jeg må falde til ro og ligesom lande, før jeg skal sove. Derfor slukker jeg for mobiltelefonen og computerskærmen. Det er vigtigt for mig, at der er frisk luft i soveværelset, og jeg kan lide at have et varmt tæppe over dynen.

 
Emelie Forsberg på Romsdalseggen i Romsdalen
Emelie Forsberg på Romsdalseggen i Romsdalen, Norge.
Foto: Kilian Jornet.
 
Drømmesoveværelset for Emelie Forsberg
Drømmesoveværelset for Emelie
er et rummeligt, lyst og roligt fristed, hvor hun kan falde til ro og slappe af.
Wonderland Ambassador of Sleep. Made in Norway since 1969.