Wonderland Amassador of Sleep: Rannveig Aamodt

Restituere og præstere


– God restitution er ekstra vigtig, når du træner. Søvn og hvile giver dig optimalt udbytte af træningen og gør kroppen klar igen til næste træning.

Rannveig Aamodt er professionel klatrer og søvnambassadør for Wonderland. Hun er vokset op i Romsdalen og er nu bosat i USA, hvor hun også arbejder som fotograf. Træning og naturoplevelser er blandt hendes store lidenskaber.

– Da jeg var yngre, var jeg en af dem, som klarede mig forholdsvis godt med lidt søvn, og jeg dyrkede derfor troen på, at det var cool at sove lidt. Nu hvor jeg lever af at præstere mit ypperste, indser jeg, hvor vigtigt det er med restitution og god søvn, siger Rannveig.

– Efter at jeg er begyndt at satse mere seriøst på klatringen, ser jeg, hvor meget søvnen har at sige for mine præstationer. Sover jeg for lidt, bliver jeg træt og ukoncentreret. Den sport, jeg dyrker, kræver mig et hundrede procent, for at den skal være sikker at dyrke. Nu går jeg helst i seng før kl. 23.00, og jeg falder til ro med yoga eller en god bog den sidste time, før jeg går i seng.

Instagram: rannveigaamodt

Foto: Nathan Welton

Rannveig Aamodt
Rannveig Aamodt:
Professionel klatrer og søvnambassadør for Wonderland.
Foto: Nathan Welton.
Wonderland Ambassador of Sleep. Made in Norway since 1969.