Søvn og livskvalitet


God søvn gør det lettere at præstere bedre, lettere at huske og lettere at lære nye ting. Vi får et stærkere immunforsvar, og kroppen restituerer bedre. Det bliver lettere at finde løsninger på hverdagens problemer, tage hurtige beslutninger og føle mindre uro og stress.

Hvad sker der, når vi sover?

En god nats søvn gør, at din krop kan restituere. Musklerne kan slappe af, og hjernen kobler fra. Du bliver udhvilet, og kroppen gør sig klar til en ny dag. Nyere hjerneforskning tyder også på, at søvn fungerer som en vaskemaskine for hjernen. Når vi sover, kan hjernen komme af med stof og affald, som har ophobet sig i løbet af dagen.

Hvor meget søvn har vi behov for?

Søvn er individuelt. Nogle kan klare sig med et mindre antal timer, mens andre må sove mere for at fungere godt. Den generelle anbefaling for voksne er 7 til 9 timer og for unge 8 til 10 timer.

Samarbejde med søvnforskere

Wonderlands produktudvikling er baseret på det sidste nye inden for søvnforskningen. Samarbejdet med søvnforskere gør, at vi ved, hvad som er vigtigt for at få den bedste søvnkvalitet, og kan designe sengen med de rette materialer og egenskaber.

 
Emelie Forsberg
– At få søvn nok er vigtig for at kunne præstere godt, ikke bare inden sport. Det gælder også for andre ting i hverdagen, hvad enten det er arbejde eller skole.

Emelie Forsberg
Professionel bjergløber, bosat i Romsdalen i Norge og søvnambassadør for Wonderland.
Wonderland Ambassador of Sleep. Made in Norway since 1969.