Wonderland FAQHvis du ikke kan finde svaret på dit spørgsmål her, kan du kontakte kundeservice på info@wonderlandbeds.com.

 

Tilvænning, fasthet og naturlig sætning

Tilvænning til ny seng og madras:
Kroppen og madrassen skal lige lære hinanden at kende, og ligesom med et par nye sko, er det meget almindeligt, at det giver lidt ubehag i starten. Kroppen har været vandt til en anden støtte og komfort fra den gamle seng, og skal derfor vænne sig til et nyt underlag. For nogle kan det tage flere uger, mens andre sover som en drøm fra første nat. Mange af Wonderland Beds forhandlere tilbyder en ombytningsservice af madrassens fasthed, hvis det viser sig, at man har valgt en for blød eller hård madras.
  
Den nye seng føles varmere:
Varme er helt individuelt. I den første tid kan en ny seng for nogle, opleves mere varm end den gamle seng. Dette skyldes, at kroppen muligvis får bedre aflastning og støtte end tidligere, hvilket stimulerer blodcirkulationen. Hver nat arbejder kroppen på højtryk for at restituere, udskælde affaldsstoffer, opbygge og reparere immunforsvaret, og arkivere alle input fra dagen, hvilket også alt sammen giver temperatursvingninger.
 
Sætning på helt ny seng og topmadras: En seng er bygget til at tage form og aflaste kroppen. Materialer i en seng, som skal aflaste og støtte, vil få naturlig sætning og tage form efter de punkter hvor kroppen er tungest, hvilket sker naturligt og ses allerede efter 2-4 uger. På den måde kan en seng godt sammenlignes med en ny sko som skal gåes til. Dette har ingen indvirkning på madrassens levetid og evne til at støtte.
 
Sengen er for hård eller for blød
Mange af Wonderlands senge er lavet med en justerbar hoftezone, hvor man kan justere fastheden omkring hoftepartiet, enten blødere eller fastere afhængigt af behovet. Læs mer om hoftezone
 
Ombytningsservice:
Mange af Wonderland Beds forhandlere tilbyder en ombytningsservice, hvor man har mulighed for at ombytte til en blødere eller fastere madraskerne indenfor en given tidsperiode. Er sengen udenfor den angivet tidsperiode, kan man i minimum 15 år efter købet af sengen, købe en ny madraskerne.

 

Vedligehold

Madras:
Madrasserne skal vendes og drejes så begge sider og ender slides jævnt, sådan forlænges sengens levetid og, optimal komfort og støtte bibeholdes længst muligt. Vi anbefaler dette efter behov men gerne 4 gange om året. Madrassens zoner er symmetrisk opbygget og er ens på begge sider, så den kan ikke vendes forkert.
Læs mer om vendbar
 
Topmadras:
Topmadrassen kan med fordel vendes, vaskes, rystes og luftes ofte. Topmadrasser må dog ikke udsættes for direkte sollys, da det kan få latexkernen til at udtørre og smuldre.
Læs mer om vedligehold
 
Vask betræk på sengen:
Alt aftageligt tekstil er vaskbar ved 60°C.
Læs mer om vaskbart tekstil
 
Ben på sengen:
Skal efterspændes så de altid er stabile.
 
Madrassen har forskudt sig på træbundrammen:
Selve madrasindlægget kan i visse tilfælde forskyde sig lidt under transport hvor sengen står på siden eller højkant, eller ved almindelig brug af sengen, med det resultat, at madraskernen ikke længere ligger vinkelret på den bærende træbundramme.

Løsne i området hvor skævheden er eller tage betrækket af sengen, dette hæfter med velcro-bånd under sengen.
Juster det løse madrasindlæg så det igen følger trærammen.
Sæt betrækket på igen og tryk velco-båndet fast.

Elevationseng

Sengen hæver og sænker ikke:

Tjek, at motoren er tilsluttet strøm, stikkontakten er tændt og der er strøm i kontakten.
Tjek batterierne. Gælder for fjernbetjeninger med mulighed for at udskifte batterier.
Forsøg at parre en betjening som virker (fra den anden seng) til sengen som ikke virker, for at sikre, at det ikke er motoren som er i stykker. 
Forsøg at genparre motor og fjernbetjeningen.
 

Bluetooth:
Frakobl strømmen på den ene seng og vent minimum 5 minutter før den tilkobles igen. Lampen under sengen blinker nu og indikerer, at den er klar til parring af fjernbetjening. Hold de to øverste knapper (ryg op og ryg ned) inde i ca. 2-3 sekunder samtidig med, at du peger fjernbetjeningen mod motoren. Hvis parringen er succesfuld, vil motoren afgive et længere lysglimt. Kør herefter sengen lidt op i rygdelen. Motor og fjernbetjening er parret og motoren stopper med at blinke. Forsøg igen, hvis det ikke lykkes første gang. 
 
Radio Frekvens: 

Hold den lille reset knap (sidder enten oven på motor eller på siden) inde, og imens den holdes inde lav et langt tryk på en af knapperne på fjernbetjeningen.
Hæver og sænker sengen ved brug af App-styrringen? Gælder kun for senge med Bluetooth og ikke ældre modeller med radiofrekvens modtagelse.
Ny fjernbetjening og motor sælges via Wonderland beds forhandler.
 

App og fjenbetjening: Se instruktionsfilm

 

Miljø og bæredygtighed

Vi ønsker at bidrage til en bæredygtig udvikling ved at vælge materialer og produktionsmetoder, som begrænser vores miljøaftryk. Læs mer om miljø