Wonderland FAQ

Vælg rigtig seng


Over 50 års erfaring forpligter!

Wonderland Beds har siden 1969 udviklet og bygget senge på fabrikken i Åndalsnes på vestkysten af Norge.

Vi ved hvordan en seng skal bygges. Kombinationen af de rigtige materialer og gode råvarer, er med til at give dig individuelt tilpassede sengeløsninger og i sidste ende, en god søvn.

Vi har lært, at der er mange forskellige ønsker og krav til hvordan sengen skal bruges. Man køber ikke en ny seng ret ofte og derfor skal man finde den seng som, dækker de vigtigste behov der hvor man er i livet lige nu.

Med alderen ændres kravene til sengens egenskaber. Kroppen ældes og skavankerne bliver mere og mere fremtonende i forhold til da man var yngre og alle kroppens muskler og led blev brugt og trænet regelmæssigt.

Krav og ønske til en seng går ikke altid hånd i hånd.

En elevationsseng kan f.eks. være ideel når baby skal ammes om natten eller man vil hæve ryggen for at læse, arbejde eller se en film, men knap så praktisk hvis ens sovemønster er at ligge tæt på midten af dobbeltsengen.

2-delt madrasindlæg

Senge med 2-delt madrasindlæg eller 2 madrasser er på en måde en egoist seng hvor man kort kan mødes på midten af dobbeltsengen og derefter lægge sig til at sove på hver sin side af dobbeltsengen.

En dobbeltseng med 2-delt madraskerne eller mellem to senge og én fælles topmadras, vil man kunne opleve en revne eller overgang.
Madrasser har skumkanter som ikke er optimalt støttende eller tåler den samme høje belastning, som selve fjedersystemet er bygget til.

Senge med 2-delt madrasindlæg eller to separate senge anbefales klart til de personer, hvor behovet for optimal og individuel tilpasning af fasthed, støtte og aflastning er første prioritet.

Helt madrasindlæg

Senge med ét helt madrasindlæg er klart en fordel til de personer hvis sovemønster er at ligge tæt eller vil bruge dobbeltsengens midte mere end normalt. I senge med ét helt madrasindlæg fra bredde 160cm, kan man stadigvæk vælge den fasthed man ønsker i hver sin side af madrassen.

Der vil naturligvis være en endnu større overgang på midten af sengen ved valg af forskellige fasthede Ved forskellig fasthed anbefaler vi dog maksimalt én fasthed til forskel, men helst samme fasthed i begge sider.

Bemærk: På madrasser med ét helt indlæg og forskellige fastheder, kan madrassen for nogle opleves smallere på den blødeste af de to sider.